YEŞİL KAMPÜS SOHBETLERİ 13

"DEPREM BÖLGESİNDE AFETTEN ETKİLENEN KÜLTÜR MİRASI İLE İLGİLİ SÜRDÜRÜLEBİLİR KORUMA VE YENİDEN CANLANDIRMA SÜRECİ NASIL OLMALI?

"HOW SHOULD THE SUSTAINABLE CONSERVATION AND REVIVAL PROCESS FOR THE CULTURAL HERITAGE AFFECTED BY DISASTER IN THE EARTHQUAKE ZONE BE LIKE?

Yeşil Kampüs Sohbetlerinde bu hafta Başkent Üniversitesi Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü’nden Dr. Öğretim Üyesi Müge BAHÇECİ ile “DEPREM BÖLGESİNDE AFETTEN ETKİLENEN KÜLTÜR MİRASI İLE İLGİLİ SÜRDÜRÜLEBİLİR KORUMA VE YENİDEN CANLANDIRMA SÜRECİ NASIL OLMALI?” konusunu değerlendireceğiz.

Ülkemizin yaşadığı en büyük felaketlerden birini yine ülkemizin en önemli kültür mirasına sahip alanlarında yaşıyoruz. Böyle bir afette elbette insan hayatının kurtarılması bir numaralı önceliğimizdir.
İnsan hayatının kurtarılması çalışmalarının yanı sıra kentlilerin yaralarının sarılması ve iyileşme sürecinin önemli parçalarından biri de kentin kültürel mirasının korunmasıdır. Sürdürülebilirlik için mirasın korunması ve ayağa kaldırılmasıyla, orada yaşayanların geçmişiyle bağlarının, yaşantılarının birer parçasının da geleceğe aktarılmasını sağlamak önem kazanmıştır.
Bu söyleşide afetten zarar görerek tümüyle ya da kısmen yıkılan yapıların parçalarının, restorasyon ya da rekonstrüksiyon aşamalarına geçilmeden ne tür önlemler alınması ve neler yapılması gerektiği üzerinde durulacaktır.

Saat: 17 NİSAN 2023 PAZARTESİ 15:00
Toplantı Kimliği: 854 3443 7404