BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ GREENMETRIC 2023'DE DÜNYANIN EN ÇEVRECİ ÜNİVERSİTELERİ ARASINA GİRDİ

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ GREENMETRIC 2023'DE DÜNYANIN

EN ÇEVRECİ ÜNİVERSİTELERİ ARASINA GİRDİ

Dünyada 152. Üniversite, Türkiye Üniversiteleri Arasında da 8. Sırada Yer Aldı.

Ankara’nın Vakıf Üniversiteleri Arasında Dördüncü Kez Birinci Oldu!

Enerji ve iklim değişikliği kategorisinde Dünyada 84. üniversite, Türkiye’nin 3. üniversitesi oldu.

Dünya üniversitelerini çevreye duyarlılık, enerji ve iklim değişikliği, atık, su, ulaşım, eğitim ve araştırma ve sürdürülebilirlik alanlarında değerlendiren UI GreenMetric Dünya Üniversiteleri Sıralaması 2023 yılı sonuçlarını açıklandı.

Başkent Üniversitesi, 1183 üniversitenin değerlendirildiği bu sıralamada bu yıl 475 sıra birden yükselerek dünyanın en sürdürülebilir üniversiteleri arasında 152. sırada yer almış ve önemli bir başarı göstermiştir. Ayrıca, Türkiye Üniversiteleri arasında ise sıralamaya giren 98 üniversite içerisinde 8. sırada yer aldı.

Üniversitemiz Ankara’dan sıralamaya katılan 11 üniversite arasında ODTÜ’den sonra 2. Sırada,  Ankara’daki vakıf üniversiteleri sıralamasında 4 yıldır 1. Sırada yer aldı.

2023 GreenMetric sıralamasında Üniversitemiz toplam puanını 10.000 puan üzerinden 8100’e yükseltirken, Yapı ve Altyapı kategorisinde 1300 puan, Enerji ve İklim Değişikliği kategorisinde 1725 puan, Atık kategorisinde 1425 puan, Ulaşım kategorisinde 1475, Eğitim ve Araştırma kategorisinde ise 1475 puan aldı.

Prof. Dr. Nazmiye ERDOĞAN

BÜÇEM MÜDÜRÜ